7 Mayıs 2012 Pazartesi

Yaza formda girin

 

 Merhaba blog dostları, şimdi size her bayanın kışın aldığı fazla kilolardan kurtulma yollarının bazılarını anlatmak istiyorum.Malum bende yeterince kilo aldım ve vermek için uğraşıyorum :((  Çoğumuz diyet yaparken yapılan  hatalar  ve kilo verememekten sürekli şikâyet eder. En çok yapılan hatalar arasında 5 tanesi ön plana çıkar.

Kilo vermek için acı çekmeliyim
Zayıflamak için çok aç kalmanın gerekli olduğunu düşünenler vardır. Diyet yapanların çoğu beslenmelerinden gerekli olan yiyecekleri çıkarırlar ve gerekli olan enerjiden yoksun kalırlar. Tüm gün boyunca aç gezerler ve kilo vermek yerine kilo aldıklarını fark ettiklerinde hayal kırıklığına uğrarlar.



Araştırmalar enerji bakımından düşük diyetlerin kilo vermek yerine kilo bile aldırabilir. İnsan vücudu bu tür diyetleri bir tehdit olarak algılar ve yediklerinizi yağ olarak depolar. Bunun sonucunda yağları yakmanız zorlaşır. Enerji alımını azaltırsanız vücudunuz kilo vermek yerine daha çok kilo alır.

Diğer bir deyişle kilo vermek için aç kalmanıza gerek yoktur. Az yiyerek ve düzenli spor yaparak kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.



Kilo vermek için karbonhidratlı gıdalardan uzak durmalıyım
Diyetle ilgili yapılan en yaygın hatalardan biri kilo vermek için karbonhidrattan uzak durmanın gerekli olduğunu düşünmektir. Karbonhidratlar düşman olarak görülür ve diyet yapanlar kilo vermenin en kolay karbonhidratlı gıdalardan uzak durarak gerçekleşebileceğine inanırlar.

Bu düşünce saçmadır. Tatlılar, çikolatalar, kekler, bisküviler ve tatlandırılmış içecekler gibi karbonhidratlı gıdalardan uzak durabilirsiniz ama tüm karbonhidratlı gıdaları kesmek saçmadır.

Vücudun sağlıklı yağlara da ihtiyacı vardır. Zeytinyağı ve balıklarda bulunan yağlar sağlıklı yağlar arasındadır.
Kilo vermek için litrelerce su içmeliyim
Su dâhil sıvıları tüketmek iyi bir fikirdir ama günde 3 litreden fazlası zarardır. Çok su içmenin kilo vermeye yardımcı olduğu düşüncesi de çok doğru değildir.

Su içmeyi çok abartırsanız sağlığınızla ilgili problemler ortaya çıkabilir. Tartıldığınızda daha az çıkabilirsiniz bu sizi yanıltmasın. Bazı durumlarda aşırı su içmek ölümcül sonuçlar bile doğurabilir.

Bitkisel zayıflama hapları güvenlidir
Bitkisel zayıflama ürünlerinde yaygın olarak kullanılan Efedra bitkisel zayıflama haplarının aslında ne kadar tehlikeli olduğuna kanıttır.

Bitkisel zayıflama hapları tehlikeli olabilir ve sindirim sisteminin hatta böbreklerin çalışmasını engelleyebilir ve sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Bitkisel zayıflama ürünlerinin etkisi yoktur yani zayıflamanıza sebep olan yaptığınız sıkı diyettir. Bu ürünler potansiyel olarak zararlıdır.

Bu bitkisel ürünleri ve hapları kullanmaktansa sağlıklı beslenerek ve düzenli spor yaparak zayıflamak en sağlıklı yöntemdir.

Kilo vermek pahalıdır
Kilo vermek isteyenlerin çoğu özel yiyecekleri alamadıkları için ya da spor salonuna yazılacak parası olmadığı için zayıflayamadığını söylemektedir. Kilo vermek için çok paranız olmasına gerek yoktur. Pahalı diyet programları uygulayarak ya da spor salonuna giderek zayıflamak yerine günlük olarak evinizde yapacağız egzersizlerle ve düzenli beslenmeyle fazla kilolarınızdan yavaş yavaş kurtulabilirsiniz.

Ev yapımı yağsız ve kalorisi düşük yiyeceklerle zayıflayabilirsiniz. Öğle yemeklerinde salata yiyin. Pahalı olmayan sebze yemekleri yapın. Yemeklere biraz zeytinyağı koyarak zayıflama sürecini hızlandırın. Bütün bunlar birleşerek zayıflamanızı sağlar.

Artık önemli olan bu hataları yapmamak ve doktor tavsiyesi ile verilen listelerle zayıflamayı denemek.Şimdiden herkese kolay gelsin.Yaza formda girmek için acele edin :)










Vücut Yüzey Alanı:
0.20247 x Boy (m)0.725 x Ağırlık (kg)0.425

Yağsız Vücut Ağırlığı
Erkek:  (1.10 x Ağırlık (kg)) - 128 (Ağırlık2/(100 x Boy(m))2)
Bayan:  (1.07 x   Ağırlık (kg)) - 148 (Ağırlık2/(100 x Boy(m))2)

İdeal Vücut Ağırlığı
Erkek :  50 + 2.3 ( Boy (in) - 60 )
Bayan :  45.5 + 2.3 ( Boy (in) - 60 )

Body Mass Index (Vücut Kitle İndeksi)
Ağırlık (kg) / Boy (m)2



Beden Kitle İndeksinize göre aşağıdaki tablodan vücudunuzun genel durumunu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Yetişkinler için Kadın (kg/m2) Erkek (kg/m2)
Anoreksi. Aşırı zayıf. Yüksek risk. 17.5 ve daha az
Zayıf. 17.5 - 19.1 17.5 - 20.7
Normal aralık (ideal kilo) 19.1 - 25.8 20.7 - 26.4
Biraz kilo fazlası. 25.8 - 27.3 26.4 - 27.8
Fazla kilo. 27.3 - 32.3 27.8 - 31.1
Çok fazla kilolu. 32.3 - 34.9 31.1 - 34.9
Sağlık açısından yüksek risk. 35 - 40
Hastalıklı bir şekilde aşırı kilolu. 40 - 50
Süper aşırı kilolu. 50 - 60

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder