22 Eylül 2011 Perşembe

Kış Geliyor, Soğuk Algınlığına Dikkat

Havaların soğumaya başlaması ve sıcaklıkların sürekli değişmesiyle birlikte halk arasında ‘üşütmek’ denilen soğuk algınlığına yakalanma riski de artmaya başladı. Üşütmek veya soğuk algınlığı, ortalama bir insanın yılda 2-3 kez yakalandığı bir rahatsızlık. Kaynakwh webhatti.com: Uzmanlar Uyarıyor: Kış Geliyor, Soğuk Algınlığına Dikkat
Bilinenin aksine, soğuk algınlığına neden olan virüsler tüm yıl boyunca havadadırlar, ancak, yaza oranla kışın daha fazla kapalı mekanlarda bulunduğumuz için, pek çoğumuz sonbaharla birlikte kapalı ortamlarda virüsü alarak üşütürüz.
Araştırmacılara göre, üşütmek, dünyada en sık rastlanan rahatsızlık. Bu nedenledir ki, hepimiz burnumuz hafif akmaya, hapşırmaya ve boğazımızda bir dolgunluk hissettiğimizde ‘eyvah, hastalanıyorum’ deriz. Biliriz ki, bu belirtilerle ortaya çıkan soğuk algınlığı, müdahale etmediğimiz taktirde bizi yatağa düşürerek, belki çok önemli bir toplantıya gidemememize, okuldaki sınavı kaçırmamıza veya hastalığımızı etrafımızdakilere -özellikle de risk grubunda bulunan çocuk ve yaşlılara-bulaştırmamıza yol açabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder