30 Mayıs 2011 Pazartesi

Bitki ve çiçekleri budama zamanı


      Budama için doğru zamanı seçmek çok önemli. Ancak doğru zaman kadar üzerinde önemle durulması gereken bir nokta daha var: Kaliteli budama makasları… Botanika, ithal markası Raco Expert ile budamayı bilinçli ve doğru bir şekilde yapmanıza yardımcı oluyor. Budanan bitkiler bundan böyle daha dinç ve genç olacaklar…
    
     Kasım ayı yavaş yavaş yaklaşıyor. Mevsim değişimleri ile birlikte bahçelerimizde de yenilikler yapma zamanı geldi. Bu dönemde bitki ve çiçeklerimiz için yapmamız gereken işlerin başında budama geliyor. Budama biraz karmaşık, ama bitki ve çiçeklerimiz için önemli bir süreç… Yılın yanlış zamanında yapılan budamalar, çiçek ve meyvelerin daha az ve cansız olmasına neden olur. Bu nedenle doğru zamanda, doğru araçlar ile budamanın yapılması gerekiyor. Türkiye’de hobi bahçeciliği alanında öncü isim Botanika, Raco Expert budama makasları ile bahçelerin canlı ve sağlıklı olmasını sağlıyor.
    
     Çoğu bitki düzenli budama ve bakımın avantajlarından yararlanır. Ancak burada asıl dikkat edilmesi gereken budamanın ne zaman, ne şekilde, nasıl araçlarla yapılacağıdır. Çiçek ve meyve veren bitkiler, Kasım ayı ile birlikte budanmayı beklerler. Tüm bu bitkiler çiçeklendikten hemen sonra budanmaya ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda ağaçlar da, yapraklarını döktükten hemen sonra budama zamanları gelmiş demektir. Botanika, Raco Expert Budama Makasları ile bu hassas konuda herkese yardımcı oluyor.
    
      11 farklı makas çeşidi ile Botanika Raco Expert Budama Makasları, kolay ve basit kullanımları ile bitkilerin budama sayesinde hastalıklara, zararlılara ve dış koşullara karşı daha dayanıklı hale gelmelerine yardımcı oluyor. Bitki ve çiçekler Raco Expert budama makasları ile bol ürün, sağlıklı çiçek ve meyve oluşumunu da destekliyor. Budama sayesinde bitkinin gücünün gereksiz dallara gitmesi önlenerek daha dinç ve genç görünmesini sağlıyor.
    
     Botanika Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı budama ve budama araçları ile ilgili olarak, “Bahçenize ne dikerseniz dikin önemsemeniz gereken ilk şey, budama için en iyi aracın ne olduğuna karar vermektir. Keskin, temiz araçlar budama işini daha kolay bir hale getirmez; budama araçları aslına bakarsanız bitkilerinizi ve çiçeklerinizi sağlıklı tutmak için önemlidirler. Sağlıklı bir budama yapılabilmek için budama konusunda bazı temel bilgilere sahip olmak gerekir.
    
     Örneğin çit bitkileri ihtiyaç duyuldukça, güller ise dip sürgünü verince ve çiçekleri kuruyunca budanabiliyor. Budamanın geç sonbaharda yapılması tercih ediliyor. Bu mevsim atlanırsa erken ilkbaharda da yapılabilir. Fakat sonbahar, bitkilerin kışın kar nedeniyle zarar görmemeleri için daha uygun bir zaman olarak öne çıkıyor. Biz Botanika olarak dünyanın en geniş kapsamlı Raco Expert budama makaslarını bahçeseverlerle buluşturuyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder