30 Mayıs 2011 Pazartesi

Evde davet vermenin püf noktaları


önceki 1 / 1 sonraki
Misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlamanın inceliklerini Özgür Şef’ten öğrenelim.
1- Mönü planlaması yapın. Herkesin seveceği ortak yemekleri tercih edin.
2- Alışverişi bir gün önce yapmaya çalışın. Yapacağınız mezeler bir gün beklemeli. Ayrıca et yemeği yapacaksanız terbiye için de bir gün beklemekte fayda var.
3- Mönüde temel olarak başlangıç, salata, ana yemek, tatlı olmalıdır. Ancak sofrayı zenginleştirmek isterseniz ara sıcak ve çorba ilaveleri yapmanız gerekebilir.
4- Başlangıç yemeğimizi meze olarak düşünürsek ortaya en az beş çeşit yapmak masanın atmosferini ısıtır ve sofrayı zengin gösterir.
5- Ara sıcak ya da çorbayı gerçekten sıcak ve taze servis etmeliyiz. Ama dikkat edin kesinlikle doyurucu olmamalı, misafir çorba yahut ara sıcakla doyarsa ana yemeğinizin aslında olmayan kusurları bile ortaya çıkacaktır.
6- Salatayı ağır olmayan, çok ekşi soslar kullanarak ana yemekten hemen önce servis edin. Salata, ana yemeği hazırlamak için size zaman kazandıracaktır. Ayrıca ekşili tatlar ağızda kalan eski tatları yok edecek, damağı ana yemeğe hazırlayacaktır.
7- Ana yemek seçimi davetin doruğa çıktığı andır, o yüzden sunumu ve lezzeti çok önemlidir. Büyük bir balığı masada ayıklama ya da eti masada tranş etmek (porsiyonlama) çok vurucu bir sunum olacaktır.
8- Ana yemeğin muhakkak iki garnitürü olmalı. Bir tanesinin nişastalı olmasını tavsiye ederim. Diğer garnitürse sebze ağırlıklı olmalı.
9- Ana yemeğe sos ilave ederseniz sunumunuz son noktasını koyacaktır. “Nasıl bir sos?” derseniz et veya balık için yapacağınız özel bir sos, en kötü ihtimalle yemeğin kendi suyu bile olur.
10- Başlangıçtan ana yemeğe bu kadar emek harcadıktan sonra her zaman tatlı araya sıkıştırılır. Tatlıyı iyi bir pastane ya da tatlıcıdan hazır almakta fayda var ama “Ben yapacağım” diye delikanlılık göstermeyin. Yemeği hazırlamaya tatlıdan başlamanızı tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder